Praktijk voor dieptepsychologie

Over mijzelf

Sander Videler, MSc MA

Vanaf jonge leeftijd (ik ben nu 42 jaar) ben ik geïnteresseerd in de werking van de psyche. Voor het begrijpen hiervan heb ik mezelf gespecialiseerd in dieptepsychologie en andere Westerse en Oosterse wijsheidstradities.

Na jarenlange zelfstudie, ben ik zelf boeken gaan schrijven en lezingen, workshops en cursussen gaan geven over dieptepsychologie en zelfontwikkeling. Later ben ik afgestudeerd als Jungiaans analytisch therapeut aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen en ben ik mensen gaan begeleiden vanuit een diepgaand, integratief proces. Hierbij put ik uit zowel kennis van de dieptepsychologie, als uit inzichten uit andere wijsheidstradities.

Naast een Master of Science in Dieptepsychologie, heb ik een Master of Arts in Communicatiewetenschap behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

In mijn werk als therapeut, leraar/trainer en facilitator put ik uit een diepe bron, gevoed door diverse stromingen, waaronder:

dieptepsychologie (Jung e.a.), Freudiaanse psychoanalyse, gestalttherapie, systeemtherapie, psychosynthese, logotherapie (existentiële psychologie), humanistische psychologie, integrale psychologie van Ken Wilber, transpersoonlijke psychologie, twaalf stappen programma’s (verslavingszorg), filosofie, mythologie, antroposofie, kabbalah, padwerk & taoïsme.