De weg naar je ware zelf

Bio

Sander Videler

Therapeut, leraar & schrijver gnosis, mystiek & dieptepsychologie

Vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in de wereld van de ziel en de werking van de psyche. Voor het begrijpen hiervan heb ik mezelf gespecialiseerd in dieptepsychologie en oosterse en westerse spiritueel-mystieke tradities.

Na jarenlange zelfstudie, ben ik zelf boeken gaan schrijven en lezingen en cursussen gaan geven over de verbinding tussen dieptepsychologie en spiritualiteit. Later ben ik afgestudeerd als Jungiaans analytisch therapeut en ben ik mensen gaan begeleiden vanuit een diepgaand, integraal psychosofisch proces. Hierbij put ik uit meer dan therapeutische modellen, maar maak ik tevens gebruik van inzichten uit spiritueel-mystieke stromingen.

Naast een Master of Science in dieptepsychologie (Jungiaans Instituut), heb ik een Master of Arts in communicatiewetenschap behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Ik combineer beide in mijn werk door moeilijk bevatbare occulte en esoterische bronnen inzichtelijk en toegankelijk te maken. Zo gezegd beschouw ik mezelf als een gezant van de universele gnosis, een boodschapper, die mensen langs verschillende wegen helpt om dichter bij hun ware zelf, ziel of essentie te komen.

In mijn werk als spreker, schrijver en therapeut put ik uit een diepe bron, gevoed door  dieptepsychologische en spirituele stromingen, waaronder: Jungiaanse en Freudiaanse dieptepsychologie, psychosynthese (Assagioli), logotherapie (Frankl), integrale psychologie (Ken Wilber), transpersoonlijke psychologie, gnosis, kabbala, alchemie, kosmologie, theosofie, antroposofie, mythologie, taoïsme, divinatie (tarot en I Tjing), christelijke mystiek, vedanta, Tibetaans boeddhisme en ‘New Age’ geïnspireerde stromingen als Padwerk, Een Cursus in Wonderen, Urantia en de boeken van Seth (Jane Roberts), Ramtha (J.Z. Knight) en vele anderen.

Tot slot heb ik enkele boeken over spiritualiteit en dieptepsychologie geschreven, waaronder: ‘Het wezen van de mens’ (2005), ‘De weg naar je ware Zelf’ (2012) en ‘Leef! Het boek van Ego’ (2012).