Over mijzelf

Sander Videler, MSc MA

“Mijn Leven is de geschiedenis van een zelfverwerkelijking van het onbewuste. Alles wat in het onbewuste ligt wil verwezenlijkt worden.” – C.G. Jung

Ik ben geboren in 1976.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de werking van de psyche. Voor het begrijpen hiervan heb ik me gespecialiseerd in dieptepsychologie en andere Westerse en Oosterse wijsheidstradities.

Ik ben afgestudeerd als Jungiaans analytisch therapeut aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen.

Naast een Master of Science in Dieptepsychologie, heb ik een Master of Arts in Sociale wetenschappen (Communicatiewetenschap) behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

Recent heb ik een opleiding filosofische counseling gevolgd (2020-2023).

In mijn werk als therapeut begeleid ik mensen vanuit een diepgaand, integratief proces. Hierbij put ik uit inzichten uit dieptepsychologie en andere wijsheidstradities, waaronder:

Jungiaanse en Freudiaanse dieptepsychologie, transpersoonlijke psychologie (o.a. boeddhistische psychologie), psychosynthese, integrale psychologie, Oost-West filosofie en andere mystiek-spirituele tradities, zoals Padwerk, Diamantbenadering, advaita (non-dualiteit) en gnostiek.

Ik heb enkele boeken over zelfontwikkeling geschreven en geef regelmatig lezingen over dieptepsychologie.

In mijn eigen ontwikkeling heb ik met veel verschillende therapeuten en mentoren gewerkt die mij via therapie en andere, meer spiritueel gerichte tradities begeleid hebben tot op het punt waar ik nu ben. Vanuit hier en nu ontwikkel ik mezelf continu verder met de intentie te helen op alle niveaus van bewustzijn.

Tot slot heb ik jarenlang in het buitenland gewoond, waaronder Thailand, waar ik me sindsdien heb verdiept in de meditatieve traditie van het boeddhisme.

 

 

Opleidingen

2020 – 2024 Wijsheidsscholing – Filosofische counseling

2007 – 2013 Jungiaans Instituut – Master of Science, Dieptepsychologie

1996 – 2000 Universiteit van Amsterdam – Master of Arts, Communicatie

1988 – 1995 Gymnasium

 

Artikelen

Dieptepsychologie volgens Freud & Jung

Freudiaanse psychologie

Jungiaanse psychologie

Vijf fasen van het individuatieproces