Over mijzelf

Sander Videler, MSc MA

“Mijn leven is de geschiedenis van een zelfverwerkelijking van het onbewuste. Alles wat in het onbewuste ligt wil verwezenlijkt worden.” C.G. Jung

Ik ben geboren in 1976.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de werking van de psyche. Voor het begrijpen hiervan heb ik me gespecialiseerd in dieptepsychologie en andere Westerse en Oosterse wijsheidstradities.

Ik ben afgestudeerd als Jungiaans analytisch therapeut aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen.

Naast een Master of Science in Dieptepsychologie, heb ik een Master of Arts in Sociale wetenschappen (Communicatiewetenschap) behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

In mijn werk als therapeut begeleid ik mensen vanuit een diepgaand, integratief proces. Hierbij put ik uit inzichten uit dieptepsychologie en andere wijsheidstradities, waaronder:

Jungiaanse en Freudiaanse dieptepsychologie, transpersoonlijke psychologie (o.a. psychosynthese, Padwerk), geesteswetenschap (o.a. antroposofie) en Oost-West filosofie.

Ik heb enkele boeken over zelfontwikkeling geschreven en geef regelmatig lezingen over dieptepsychologie.

Tot slot heb ik jarenlang in het buitenland gewoond, waaronder Engeland en Thailand, waar ik me heb verdiept in boeddhistische psychologie en meditatieve tradities.