De weg naar je ware zelf

Bio

Sander Videler

Therapeut, leraar & facilitator dieptepsychologie & spiritualiteit

Vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in de wereld van de ziel en de werking van de psyche. Voor het begrijpen hiervan heb ik mezelf gespecialiseerd in dieptepsychologie en oosterse en westerse spiritueel-mystieke tradities.

Na jarenlange zelfstudie, ben ik zelf boeken gaan schrijven en lezingen, workshops en cursussen gaan geven over de verbinding tussen dieptepsychologie en mystiek. Later ben ik afgestudeerd als Jungiaans analytisch therapeut aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen en ben ik mensen gaan begeleiden vanuit een diepgaand, integratief proces. Hierbij put ik uit zowel kennis van de dieptepsychologie, als uit inzichten uit andere, meer geestelijk georiënteerde wijsheidstradities.

Naast een Master of Science in Dieptepsychologie, heb ik een Master of Arts in Communicatiewetenschap behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Ook heb ik een tijd Religious Experience gestudeerd in Canterbury (University of Kent).

In mijn werk combineer ik kennis van dieptepsychologie en communicatie om moeilijk bevatbare esoterische concepten inzichtelijk en toegankelijk te maken. Zo gezegd beschouw ik mezelf als een gezant van de universele gnosis, een boodschapper, die mensen langs verschillende wegen helpt om dichter bij hun ware zelf, ziel of essentie te komen.

In mijn werk als therapeut, leraar/trainer en facilitator put ik uit een diepe bron, gevoed door (hele) diverse stromingen. Deze zijn:

Dieptepsychologische stromingen: Jungiaanse en Freudiaanse psychoanalyse, Gestalttherapie, systeemtherapie, psychosynthese, logotherapie (existentiële psychologie), humanistische psychologie, integrale psychologie (Ken Wilber), transpersoonlijke psychologie (o.a. boeddhistische psychologie), twaalf stappen programma’s (verslavingszorg).

Geestelijke stromingen: Padwerk (Eva Pierrakos), antroposofie van Rudolf Steiner, kabbalah (Joodse mystiek), Taoïsme & Confucianisme, Advaita Vedanta, Tibetaans boeddhisme en andere esoterische tradities.