De weg naar je ware zelf

Nieuws

De Amerikaan Rokeach heeft in de jaren ’60 een inventarisatie gemaakt van ‘universele waarden’. Denk bijvoorbeeld aan waarheid, liefde, hoop en compassie. Deze waarden streeft (vrijwel) iedereen tot op zekere hoogte na.

Er bestaat een spreekwoord ‘zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten’. Een waard is een ouderwets woord voor herbergier (dat eveneens ouderwets is) of de eigenaar van een restaurant of hotel. Het betreft een plaats waar je gasten ontvangt. De waarde(n) die je belichaamt, zegt het spreekwoord, zijn de waarden die je uitnodigt. De plaats waar je deze waarden ontvouwt en uitnodigt bevindt zich in jouw geest en bewustzijn.

De spirituele psychologie van zelfontwikkeling beschouwt de realisatie van universele waarden als het hoogste goed. Tijdens het leven probeert de ziel, geïncarneerd in een persoonlijkheid met een fysiek lichaam, een aantal universele waarden te realiseren. De realisatie van waarden als waarheid, liefde en schoonheid draagt bij aan groei en verruiming van bewustzijn.

Groei door waardenrealisatie

Jarenlang heb ik cursussen en workshops gegeven vanuit een ‘klassieke’ indeling van onderwerpen, zoals dieptepsychologie, mythologie, gnosis, taoïsme etc. Dit zet ik voort. Maar vanaf dit najaar bied ik eveneens workshops aan van telkens één dag, waarin de realisatie van waarden en verdieping van specifieke onderwerpen centraal staan. Een workshop duurt één dag en kan afzonderlijk gevolgd worden. De workshops vinden op zaterdagen in Heerlen plaats.

De volgende workshops staan geprogrammeerd:

 

DURF TE VERANDEREN!

VERTROUWEN IN HET LEVEN

LIEFDE VERSUS ANGST

BEWUSTZIJN & SCHEPPINGSKRACHT

DE KRACHT VAN GELOOF

IDENTITEIT: BRENG JE ESSENTIE IN KAART

GOD & DE ZIEL

ONTPLOOI JE CREATIVITEIT

JE BEZIELING & TALENT(EN)

 

Een workshop komt tot stand in het samenspel van theorie en praktijk. Tijdens een workshop werk je in een groepje van maximaal 12 mensen aan je eigen thema’s met betrekking tot het onderwerp. Tijdens de dag krijg je opdrachten en oefeningen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de inzichten van het slimme onbewuste. Hiertoe word je onbewuste aangesproken door middel van visualiseren, tekenen, schrijven, het maken van collages, mediteren en groepswerk.

En natuurlijk bevat elke workshop een stevige portie theorie!

De workshops zetten je in je eigen kracht en helpen je inzicht in jezelf, thema’s en probleemgebieden in je leven inzichtelijk te maken.